Föreläsningar

Intresserad av naturmedicin?Jag föreläser regelbundet för grupper av privatpersoner och patientföreningar. Innehållet kan också anpassas till sjukvårdspersonal.

Friskare mage och tarm. 

Smärtor? Gaser? Förstoppning? Diarré? Inflammation? Färdigutredd i sjukvården?
Inom komplementärmedicinen har man länge arbetat framgångsrikt med störningar i mage och tarm. Metoder som stöder de naturliga funktionerna kan på kort tid ge en förbättrad maghälsa och ett friskare liv.
Ämnen som tas upp på föreläsningen är:

Matsmältningskanalen och dess funktioner
Matsmältningsenzymer, saltsyra och Intrinsic Factor- vad gör de?
Den goda tarmfloran-hur ser den ut?
Har maten betydelse? Om matintoleranser och allergier
Diagnostiseringsmetoder och analyser

Näring och mental hälsa

Är du drabbad av psykiska besvär eller har du någon anhörig som är det? Arbetar du med människor som mår dåligt? Föreläsningen Näring och mental hälsa  är en god källa till kunskap för  dig som  vill veta hur de kemiska budbärarna serotonin, dopamin, acetylkolin och GABA bildas i vår kropp och hur de påverkar vårt humör, vår sömnreglering, vår motivation och lust. Föreläsningen tar också upp hur kostens sammansättning, kosttillskottsprogram och analyser kan hjälpa den drabbade framåt.


Naturlig hjälp mot övre luftvägsinfektioner

Förkylningar och det som kommer i deras släptåg, öroninflammationer, bihåleinflammationer och hosta kan vara ett gissel i många familjer, särskilt under vinterhalvåret. Föreläsningen tar upp hur man bygger upp de första försvarsbarriärerna mot virus och hur man, med naturliga metoder,  stimulerar immunförsvaret så att det kan ta hand om inkräktarna när de väl tagit sig in i kroppen. Föreläsningen ger också vägledning om örter som kan vara  till hjälp i förkylningens olika faser.